• Какво е хипноза?

  Какво е хипнотерапия?

  Как лекува хипнотерапията и психотерапията?


  Научи сега ...

   


   

   

   

   


   

   

 •  

  Можете да опитате ефекта на музикотерапията още в този момент. Изберете една от зареждащите мелодии от музикалният модул долу в дясно.

   

  http://hypno-vision.eu/
 •  

  Как лекувам?

  За депресиите, тревожността и личността на терапевта.

  Потърсете помпощ.


  Виж повече ...

   

  http://hypno-vision.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=40

Мотивационна терапия

ПДФ Печат Е-мейл

imagesCAMFNQG1 

При мотивационната терапия работя главно със самооценката и самосъзнанието на клиента. Хроничният стрес, фрустрациите, неудовлетворението и житейските несгоди безпощадно рушат самооценката и променят самосъзнанието ни в негативна посока. Ставаме нерешителни, преставаме да вярваме в себе си и в способността си да се адаптираме и да вземаме каквито и да било решения. Изобщо демотивираме се да играем главната роля в собствения си живот, съществуваме инертно и често се изолираме, което на свой ред води до по-дълбока фрустрация. Порочният кръг на апатията се завихря.

Целта на мотивационната терапия е да върне мотивацията и мотивираността, да повиши самооценката, да регулира самосъзнанието и да подобри социалната активност. Тя възвръща вярата в силите и потенциала ни да живеем пълноценно според собствените ни разбирания за това.

Този тип терапия е позитивна по своята същност и акцентира върху силните страни, талантите и способността за положителна промяна, заложени в човешката личност. Съчетавам я чудесно с хипнозата, но също така я провеждам и отделно под формата на терапевтични събеседвания.

Като терапевт нямам моралното и професионалното право да давам съвети или да съдя. Мога обаче да предложа друг подход и гледна точка към проблема. Мога и да го „прерамкирам”. Мотивационната терапия включва и точно това „прерамкиране”, което представя проблемите в съвсем нова и доста по-приемлива светлина. Това дава ново усещане за справяне и елиминира доста от страховете.

Винаги съм вярвала, че именно мотивацията и стабилната вяра в себе си са непреходните предпоставки към всеки траен успех.

 

Коментари  

 
+2 #1 Димитър 2011-12-15 14:27
Трябва да се опита това ...
Цитиране
 

Добави коментар

Правила за публикуването на коментари на hypno-vision.eu:
1. Пишете на кирилица!
2. Да не се използват обидни и нецензурни думи!
3. Не се разрешава рекламирането на други сайтове и услуги.
4. Пишете по темата а не правете СПАМ!


Защитен код
Обнови

Музика

Връзка с нас

Имейл:
Заглавие:
Съобщение:
Колко прави 5+1?

Webmaster